Waar moet ik op letten bij het kopen van een leesloep / vergrootglas?

Veel van onze klanten vragen ons waar ze op moeten letten bij het kopen van een leesloep / vergrootglas. Op deze pagina leest u een paar belangrijke tips. Deze tips kunnen u helpen met het bepalen van uw keuze. 

 

De vergroting van het vergrootglas:

Het is moeilijk om te bepalen welke sterkte u moet hebben voor uw vergrootglas. De sterkte van een vergrootglas gaat namelijk altijd gepaard met een compromis. Hoe sterker een vergrootglas is, des te kleiner is de diameter van het glas. Dit heeft met de ronding en de dikte van het glas te maken. Wij adviseren dan ook vaak dat het verstandig is om tot 4x een traditioneel vergrootglas te kopen. Als er meer vergroting nodig is raden wij steeds vaker een elektronische leesloep aan. Deze zijn in prijs wel aanzienlijk duurder en daarom niet altijd een goed alternatief. Een elektronische leesloep doet eigenlijk hetzelfde als het inzoomen van uw fototoestel. De elektronische leesloep zoomt met een camera in op de tekst. Het display op de voorkant van de leesloep geeft de tekst dan in hoog contrast weer. Het voordeel van een elektronische leesloep is dat u het contrast ook kan wijzigen. Bijvoorbeeld in een gele achtergrond met zwarte letters, zwarte achtergrond met witte letters, etc. Daarnaast kunt u met deze leesloepen ook zelf bepalen hoe ver deze moeten inzoomen. Sommige elektronische leesloepen kunnen tot ca. 20x inzoomen. De bediening van deze leesloepen is betrekkelijk eenvoudig, omdat er maar een klein aantal knoppen (vaak redelijk groot) aanwezig zijn. Hoe uitgebreid de opties van een elektronische leesloep zijn verschilt per model. Mocht u interesse hebben in deze loepen dan raden wij u aan om goed naar de specificaties te kijken. 

 

Gebruik van het vergrootglas

Vergrootglazen kunnen voor verschillende doeleinden worden aangeschaft. In de meeste gevallen wordt een vergrootglas gekocht om in huis makkelijker een krant of boek te kunnen lezen. Meestal volstaat hierbij een traditioneel vergrootglas. Deze zijn er in vele soorten en maten. Er zijn echter ook vergrootglazen beschikbaar die u kunt gebruiken voor andere doeleinden. Zo hebben wij bijvoorbeeld vergrootglazen die u kunt vastmaken aan uw tafel. Deze hoeft u niet zelf vast te houden terwijl u aan het lezen bent. Dit is erg comfortabel als u grote stukken tekst wilt lezen. Daarnaast zijn er vergrootglazen met ingebouwde verlichting. Deze verlichting zorgt ervoor dat u ook als het wat donkerder wordt nog steeds goed kunt blijven lezen. Een ander voorbeeld van een speciaal soort vergrootglas zijn de vergrootglazen op creditcard formaat. Deze kunt u gewoon meenemen in uw portemonnee. Tot slot willen wij u erop attent maken dat er bij sommige vergrootglazen een beschermhoes wordt meegeleverd. Dit is vaak bij de modellen van hoogwaardige kwaliteit. Soms kan dit een beslispunt zijn bij het aankopen van een leesloep. U wilt immers niet dat zo'n kostbaar hulpmiddel beschadigd raakt. 


Klik hier om naar de pagina met leesloepen te gaan 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »