De seniorentelefoon test top 5, waar moet u op letten bij het kopen van een seniorentelefoon?

Seniorentelefoons wat zijn dat eigenlijk?

Seniorentelefoons zijn eenvoudige toestellen die speciaal geschikt zijn voor ouderen. Seniorentelefoon zijn verkrijgbaar in verschillende varianten bijvoorbeeld een GSM/mobieltje of een vaste telefoon. Seniorentelefoons worden ook vaak gebruikt door mensen met een visuele- en/of gehoorbeperking, seniorentelefoons zijn meestal voorzien van extra grote en duidelijke toetsen en daarnaast ook vaak geschikt voor gebruik in combinatie met een gehoorapparaat.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle telefoons!

Seniorentelefoons voor wie zijn deze geschikt?

Seniorentelefoons zijn geschikt voor personen die moeite hebben bij het gebruiken van een conventionele telefoon. Dit kan bijvoorbeeld zijn: moeite met kleine toetsen of zichtbaarheid op kleine schermen. Tevens worden seniorentelefoons vaak standaard geleverd met een bureaulader, dit voorkomt het prutsen met kleine stekkertjes om de telefoon op te laden. Seniorentelefoons worden ook vaak geleverd met een nood-knop, deze knop stelt de gebruiker instaat om zeer eenvoudig familie en/of kennissen te waarschuwen. Daarmee geeft een seniorentelefoon ook een gevoel van veiligheid aan de gebruiker.

Seniorentelefoons welke soorten zijn er?

Eerder is al opgemerkt dat er een aantal soorten seniorentelefoons zijn. Wij onderscheiden de telefoons in drie soorten:
Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Voor het gebruik van een senioren smartphone is bijvoorbeeld meer kennis/ervaring nodig dan een zeer eenvoudig seniorenmobieltje. De wensen van de gebruiker zullen uiteindelijk centraal staan en zeer bepalend zijn voor de keuze. Hieronder de top 5 welke u mogelijk kan helpen bij het kiezen van de juiste seniorentelefoon.
 

Klassiek, klaptelefoon of Smartphone?

Veel ouderen kunnen zeer goed overweg met klaptelefoon of anders gezegd een clamshell telefoon. Deze telefoons zijn namelijk zodanig in te stellen dat u kunt opnemen en ophangen door het open klappen van het toestel. Dit is natuurlijk een zeer eenvoudige handeling en hierbij maakt u geen gebruik van toetsen. Daarnaast is het klassieke toestel een populair onder senioren, vaak zonder al teveel opties. Voor de meer gevorderde kan een senioren smartphone worden aanbevolen.
 

Seniorentelefoons TOP 5 (beste keus)

In 2013 heeft de consumentenbond een aantal seniorentelefoons getest, deze test vindt u hier. De ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren hard gegaan, ook op het gebied van seniorentelefoons. Hieronder vindt u een top 5, deze top 5 is tot stand gekomen op basis van klantervaringen.


De MaxCom 462 is een mobiele seniorentelefoon met een zeer hoog gebruikersgemak. De telefoon is uitgerust met handige functionaliteiten welke eenvoudig te bedienen zijn. Voor meer informatie klik hier .......
 
 • SOS knop
 • Fm-radio
 • Bureaulader
 • Grote toetsen
 • Eenvoudige camera 

De Doro Secure 580 is een zeer eenvoudige seniorentelefoon, er kunnen zeer gemakkelijk 4 voorgeprogrammeerde nummers gekozen worden. Voor meer informatie Klik hier.......

 • Geen ingewikkelde functies
 • GPS-positie bepaling
 • Spatwaterdicht
 • Werkt met gehoorapparaatDe SIMPC Seniorensmarthphone waarmee de wereld binnen handbereik is ook voor senioren. Een unieke smartphone welke draait met software waardoor de bediening enorm eenvoudig is. Daarnaast krijgt u gratis 1 jaar lang ondersteuning van een Smartphone Coach.
Voor meer informatie Klik hier........ 
 • 1 jaar gratis ondersteuning en uitleg
 • Werken met apps, bijvoorbeeld buienradar
 • Goede camera
 • E-mail en whatsapp op seniorentelefoon

De MaxCom MM715 is uitgevoerd met een speciale armband waarmee de noodfunctie geactiveerd kan worden. Deze mobiele telefoon geeft de gebruiker een zeer veilig gevoel. De functie werkt alleen als de armband in buurt is van de telefoon. Voor meer informatie Klik hier........

 • Grote toetsen
 • Makkelijke noodfunctie
 • Luidspreker modus
 • Zaklamp

De Doro PhoneEasy 331PH is een vaste huistelefoon speciaal voor senioren. Het bellen naar 3 standaard nummers wordt super eenvoudig door de foto toetsen die op het toestel aanwezig zijn. Voor meer informatie klik hier.......

 • Foto toetsen
 • Grote numerieke toetsen
 • Geschikt voor gehoorapparaat


Seniorentelefoons gemakkelijk online kopen

In de web-shop van seniorenartikel.nl vindt u alle soorten seniorentelefoons. Neem snel een kijkje in het uitgebreide assortiment! KLIK HIER.


Instellen van een noodnummer (TIP)
Het instellen van een noodnkop is vrij eenvoudig maar wel belangrijk om de werking hiervan te kunnen garanderen. Meestal wordt na het indrukken van de noodknop een alarmbericht (SMS) uitgestuurd naar de opgegeven ontvangers. Daarna worden deze nummers in volgorde automatisch gebeld, net zo lang tot er iemand opneemt. Het is niet verstandig om het nummer 112 in de lijst van noodnummers op te nemen. De Politie geeft aan dat een noodknop vooral bedoeld is voor de persoonlijke kring; familie, vrienden, buren, thuiszorg enzovoort. 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »