Waar let ik op bij het kopen van een rollator?

Veel van onze klanten vragen ons waar ze op moeten letten bij het kopen van een rollator. Op deze pagina leest u een paar belangrijke tips die u moet weten bij het kopen van een rollator. Deze tips kunnen u helpen met het bepalen van uw keuze.

 

De maat van de rollator:

U kunt de juiste hoogte van een rollator berekenen door op de grond te gaan staan met uw armen loshangend naast uw lichaam. Door vervolgens de afstand tussen de pols en de grond te meten, bepaald u de ideale hoogte voor de handvatten van een rollator. Bij alle rollators staat de hoogte van de handvatten vermeld, zodat u kunt zien of een rollator ook geschikt is voor uw situatie.

 

Gebruik van de rollator in huis:

Als u de rollator binnen wilt gaan gebruiken is het verstandig om rekening te houden met breedte van de deuropening. Een rollator kan er misschien wel doorheen, maar het is aan te raden om wat centimeters speling te houden, om zo te voorkomen dat u zich bezeert aan uw handen. Daarnaast adviseren wij om voor binnenshuis een wat kleinere rollator te nemen. Deze zijn makkelijker in een hoekje te parkeren. 

 

Gebruik van de rollator buiten huis:

Als u een rollator wilt aanschaffen voor gebruik buiten de deur, dan is het aan te raden om in iedere geval een rollator te nemen met grote wielen. Grote wielen zorgen er namelijk voor dat u gemakkelijker over oneffenheden op de ondergrond kunt rijden. Als u zich veel verplaatst met de auto is het ook verstandig om naar een rollator te zoeken die opvouwbaar is. Tot slot is het aan te raden om een rollator uit te kiezen die is voorzien van schokbrekers. Dit is niet vereist, maar het verhoogd wel het comfort tijdens het gebruik.

 

Extra accessoires: 

Extra accessoires zijn niet vereist bij de aanschaf van een rollator, maar het is wel handig om er bij de aanschaf rekening mee te houden. Zo zit er bijvoorbeeld bij sommige rollators standaard een stokhouder op de rollator of is hij later nog bij te bestellen. Er zijn echter ook rollators waar helemaal geen extra accessoires voor kunnen worden aangeschaft. 

klik hier om naar de rollator pagina te gaan 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »